26 april: provning med Ca’del Bosco – i samarbete med Munskänkarna Göteborg

ca del bosco loggaNy provning med Ca’del Bosco – i samarbete med Munskänkarna!

26e april: Ca’del Bosco kommer till Sverige för att visa upp sina fantastiska viner och provningen blir i samarbete med Munskänkarna i deras lokaler. Tryffelsvinets medlemmar får naturligtvis möjlighet att delta på provningen till medlemspris (445 kronor), var därför noggrann med att ange namn och att du är medlem hos Tryffelsvinet.

Anmälan görs till goteborg@munskankarna.se senast 24e april och är bindande.

Ca’del Bosco – Producentprovning

Torsdagen den 26e april kl 18:30 är ni välkomna att prova Italiens bästa bubblor med vinmakare Alessandro Gastaldello från Franciacortas mest ansedda vinhus.

Kvällens vinlista

Franciacorta Brut Cuvée Prestige, 299 kr
Franciacorta Saten 2013, 425 kr
Curtefranca Bianco 2016, 169 kr
Maurizio Zanella 2012, 550 kr
Carmenero 2010, 495 kr
Anna Maria Clementi 2008, 850 kr

En delikatesstallrik kommer att serveras efter provningen.

Tid: 2018-04-26, kl 18:30 – 21:00
Plats: Kvibergs Kantin
Pris: 445 kr för medlem och 545 kr för gäster

Ca’ del Bosco är extremt noggranna i sin vinframställning och söker renhet och komplexitet – de har också utvecklat en renare form av framställningsmetod baserat på den traditionella metoden, och som de kallar ”Metodo Ca’ del Bosco”.
Lång tid på jästen säkerställer komplexiteten, rengöring av druvorna i deras druv-spa innan pressningen borgar för renhet. Men varje steg är manuellt och utförs av erfarna medarbetare. Stora viner kan som bekant bara göras av perfekta druvor.

En skicklig vinfirma som Ca’ del Bosco gör förstås fina stilla viner – det prisvärda vita matvinet Curtefranca och den spännande Bordeauxblandningen Maurizio Zanella – som namngivits efter sin skapare Maurizio Zanella som också grundade firman på 60-talet. Därtill provar vi en spännande högklassig Carmenère, en druva som funnit sin hemvist i Norditalienska vingårdar under början av 1800-talet.

Ca’del Bosco

Historia
Ca’del Bosco grundades när Maurizio Zanella i slutet på 1960-talet började plantera de första vingårdarna i Erbusco. Målet var att bevisa att området kunde producera riktiga kvalitetsviner. Än idag är de mycket noggranna med kvaliteten på druvorna och inför skörden sparas inga medel för att säkerställa att bara den bästa frukten används till slutprodukten.

Vingårdar & Viner
Ca’del Boscos är givetvis mest kända för deras Franciacorta och Italiens bästa mousserande vin produceras i flera utföranden; Franciacorta Cuvée Prestige – standardvinet i familjen som även finns i en rosévariant, Brut Millesimato, Dosage Zéro Millesimato, Satén Millesimato och toppcuvéen Annamaria Clementi.
På den stilla sidan producerar man Curtefranca Rosso och Bianco, som är husets instegsviner samt ett par druvrena viner av Chardonnay, Pinot Nero, Carmenére, Merlot samt Bordeauxblandingen Maurizio Zanella.

Vinifikation
Franciacorta produceras enligt den traditionella metoden. Druvorna skördas för hand och de olika vingårdslägena vinifieras separat. Man använder runt 20 % reservviner och vinerna vilar på jästfällning i 25 månader för Cuvée Prestige, drygt 4 år för Millesimato och 6 ½ år för Annamaria Clementi.

Dela med dina vänner