6 februari: Winemakers dinner med Josetta Saffirio i Göteborg. Fullbokat!

Onsdagen den 6 februari bjuder vi in till till Winemakers Dinner med Sara Vezza från Josetta Saffirio! Vi har bjudit in en av våra populäraste producenter till Sverige och önskar er välkomna till restaurang Olivia för att avnjuta en specialkomponerad fyra rätters-meny och Josetta Saffirios fantastiska viner från Piemonte.

Den lilla familjeproducenten Josetta Saffirios historia började i slutet av 70-talet när Josetta blev övertalad av sin pappa att ta över familjens fem hektar stora vingård i Monforte. År 1985 gjorde hon, tillsammans med sin make Roberto, sin första egna barolo. Produktionen var minimal, men vinerna lyckades ändå få många hängivna beundrare. Produktionen fortsatte fram till år 1992, men efter det gjorde familjen ett uppehåll fram till millennieskiftet. Lyckligtvis valde dock Josettas dotter Sara att gå in i verksamheten vid den här tiden, och gjorde stora renoveringar och investeringar i vineriet. Sedan Sara tog över produktionen har vinifikationen gått åt det mer moderna hållet, vilket innebär att vinerna får en oemotståndlig frukt och struktur som är tillgänglig redan vid ung ålder. Varmt välkomna att smaka hur detta noggranna arbete gifter sig med restaurang Olivias vällagade italienska mat!

Vinlista:

Josetta Saffirio Nebbiolo d’Alba Spumante Brut Rosé Metodo Classico (välkomstdrink)
Josetta Saffirio Barbera d’Alba Superiore 2016
Josetta Saffirio Langhe Nebbiolo 2016
Josetta Saffirio Barolo 2015 (sverigepremiär!)
Josetta Saffirio Barolo Persiera 2005 (magnum)
Josetta Saffirio Moscato d’Asti 2018 (sverigepremiär!)

Meny:

Antipasti all’italiana
Melon, parmaskinka, kronärtskocka, oliver, focaccia, grön pesto

Primi
Penne al pollo ubriaco

Secondi
Entrecote grigliata med barolosås

Dolci
Pannacotta med halloncoulis

Plats: Restaurang Olivia, Kungsportsavenyen 1, Göteborg
Datum: Onsdag 6 februari
Tid: 18.00

Pris: 750 kronor

Anmälan sker till: siri@tryffelsvinet.se

Dela med dina vänner