Kent Johansson

Om receptkreatören

Jag, Kent Johansson, har lett kurser och föreläsningar inom gastronomi och dryck i 15 år men jag kommer aldrig att bli fullärd och det är det som gör det så spännande. Att få lära och lyssna till andras upplevelse och nyfikenhet till den godaste måltiden.

Varför följer vi trender, varför skapas de och vem gör det? Säsongen, är den viktig för råvaran? Varför skall man tillreda råvaran på just detta sätt?

GastroVin är som en flaska vin! Vi har alltid en historia i vårt bagage, vart ifrån, hur vi uppfattas, är det rätt är det fel? Hur är mitt, ert och vinets humör? Varför smakar vinet som det gör? Jag gillar att lyssna till andras uppfattningar och tycken. Sen är det upp till mig, att på ett korrekt och pedagogiskt vis berätta om varför vinet upplevs just så.

Min vardag går åt till att kåsera om viner och mat. Möjligheten att hålla mig uppdaterad och fokuserad på dagens gastronomi och dryckers trender är för mig en ära. Då jag redan som ung vigde mitt liv åt gastronomi och vid tonårsålder halkade in på dryckens bana så har jag alltid haft en klar bild över mitt yrke och liv. Det är som god förespråkare jag vill föra det gastronomiska livet med mig och givetvis dela med mig av allt!

  » Besök Gastrovin