Allmänna villkor

Allmänna villkor för Tryffelsvinets vinklubb

Tryffelsvinet AB hanterar dina uppgifter enligt den nya dataskyddslagen GDPR som träder i kraft den 25 maj 2018.

Tryffelsvinets vinklubb riktar sig till privatpersoner som är över 20 år. Genom att godkänna våra villkor försäkrar du att dessa uppgifter stämmer för dig.

Medlemskapet är gratis.

För att bli medlem i Tryffelsvinets vinklubb behöver du ange ditt namn, din mailadress och ditt postnummer. Vi behöver din mailadress för att kunna ge dig relevant information och ditt postnummer för att exempelvis kunna tipsa om erbjudanden och provningar som sker i just ditt område. Dessa uppgifter lagrar vi i programmet Apsis tills eventuell avregistrering. Om du vill att vi raderar dina uppgifter meddelar du oss detta på info@tryffelsvinet.se, så raderar vi dina uppgifter manuellt.

Som medlem blir du prenumerant av Tryffelsvinets vinklubbs nyhetsbrev som skickas via e-post. Den mailadress du anger kommer således att användas för att ge dig vintips från Tryffelsvinets vinklubb samt information om våra events och vinprovningar. Mailadressen kommer enbart att användas av Tryffelsvinet, vi förmedlar inte vidare våra medlemmars uppgifter. Du kan när du vill avbryta prenumerationen genom att klicka på länken ”Avregistrera (mailadress) från denna lista” längst ner i nyhetsbrevet eller maila oss på info@tryffelsvinet.se. Om du vill att vi raderar dina uppgifter meddelar du oss detta på info@tryffelsvinet.se, så raderar vi dina uppgifter manuellt. Genom att godkänna våra villkor godkänner du att vi skickar ut våra nyhetsbrev.

Samtycke begärs även för att lagra, administrera och publicera eventuellt bild- och filmmaterial som tas vid våra aktiviteter, såvida du inte meddelar oss innan aktiviteten äger rum på info@tryffelsvinet.se att du inte vill medverka. Materialet kan komma att användas på Tryffelsvinet AB hemsida, i utskick och informationsmaterial om Tryffelsvinet AB aktiviteter och verksamhet.

Samtycket är giltigt tillsvidare. Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Det gör du genom att kontakta info@tryffelsvinet.se Observera dock att ett återkallande av ditt samtycke inte påverkar lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Tryffelsvinet AB förbehåller sig rätten att ändra dessa villkor. Förändringar meddelas här på webbplatsen www.Tryffelsvinet.se senast två veckor innan ändringarna träder ikraft.

 

Anmälningsvillkor vid köp av biljett till event

För att kunna köpa biljett till våra events behöver du godkänna att Tryffelsvinet AB lagrar de uppgifter du lämnar. De kontaktuppgifter som du anger vid köp av biljett kan användas av oss för att kunna ge dig information om din bokning såsom exempelvis bokningsbekräftelse, eventuella uppdateringar om tid och plats, påminnelse av köpt biljett, eventuell inställd provning eller liknande samt för att vi ska kunna administrera aktiviteten i fråga, informera om våra tjänster och kommande aktiviteter framöver samt för statistisk uppföljning i syfte att förbättra våra aktiviteter.

Samtycke begärs även för att lagra, administrera och publicera eventuellt bild- och filmmaterial som tas vid våra aktiviteter, såvida du inte meddelar oss innan aktiviteten äger rum på info@tryffelsvinet.se att du inte vill medverka. Materialet kan komma att användas på Tryffelsvinet AB hemsida, i utskick och informationsmaterial om Tryffelsvinet AB aktiviteter och verksamhet.

Informationen samlas in av Tryffelsvinet AB, 556359-6898 som även är personuppgiftsansvarig. Även våra personuppgiftsbiträden Invotech Solutions AB (ägare av Eventonline.se) har tillgång till dina uppgifter.

Samtycket är giltigt tillsvidare. Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Det gör du genom att kontakta info@tryffelsvinet.se Observera dock att ett återkallande av ditt samtycke inte påverkar lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Om du vill att vi raderar dina uppgifter kontaktar du oss på info@tryffelsvinet.se så raderar vi dina uppgifter manuellt.

 

Att betala via Paypal

När du köper biljetter från oss går betalningen via Paypal. Du kan antingen skapa ett konto hos Paypal, eller betala via ditt kontokort. Genom att betala godkänner du de villkor som gäller för Paypal.

Om du väljer att betala via kontokort skapas ett så kallat gästkonto, men eftersom detta inte är ett riktigt PayPal-konto så kan ingen logga in på kontot.

Den information som sparas är ditt namn, adress och e-postadress, vilket behövs så att Paypal vet vart leveransen ska gå. Sedan sparar Paypal, för din räkning, information om ditt betalkort för att eventuell återbetalning ska kunna göras.

Skapar du ett konto hos Paypal behöver du ange de den information som behövs för att Paypal ska kunna behandla dina transaktioner och administrera kontot, till exempel namn, adress, telefonnummer, e-postadress och betalningsuppgifter.

Paypal använder informationen för att behandla transaktioner, bekämpa bedrägerier, lösa tvister och informera dig om våra andra erbjudanden, produkter och tjänster. Ibland kan de be dig om mer information, till exempel legitimation, för att följa gällande bestämmelser mot penningtvätt.

Du kan avsluta ditt konto via PayPals webbplats. Om du avslutar ditt PayPal-konto kommer vi att markera ditt konto som avslutat i vår databas, men vi kommer att behålla dina kontouppgifter i databasen. Detta är nödvändigt för att motverka bedrägerier, genom att säkerställa att de som försöker begå bedrägerier inte kommer att kunna undgå upptäckt bara genom avsluta sitt konto och öppna ett nytt. Om du avslutar ditt konto kommer din personligt identifierbara information dock inte att användas av oss för några ytterligare ändamål, eller säljas eller förmedlas till tredje part, utom när detta är nödvändigt för att förhindra bedrägerier eller bistå vid rättsskipning, eller annat som krävs i enligt lag.

Eftersom gästkonton inte går att logga in på så hanteras den informationen på samma sätt som på ett stängt konto.

Paypal kan lämna ut dina personuppgifter till polisen, betalningsprocessorer och andra tredje parter med ditt samtycke. Paypals sekretesspolicy beskriver i detalj vilka personuppgifter vi kan lämna ut och under vilka omständigheter.

I allmänhet kräver Luxemburgs lagar, som PayPals hantering av användardata lyder under (dataskydd och banksekretess), en högre grad av insyn än de flesta andra EU-lagar. Det är av denna anledning som PayPal, till skillnad från de flesta leverantörer av internetbaserade tjänster eller finansiella tjänster i EU, listar alla tredjepartsleverantörer som användardata utlämnas till, tillsammans med syftet med utlämnandet och den typ av information som lämnas ut, i sin sekretesspolicy. Precis som de flesta banker och leverantörer av finansiella tjänster eller betaltjänster samarbetar PayPal med de angivna tredjepartsföretagen för att kunna erbjuda sina kunder en bättre tjänst. Dina uppgifter lämnas bara ut till tredje part på det sätt som beskrivs i sekretesspolicyn.

Om du vill läsa Paypals sekretesspolicy kan du logga in på ditt eventuella Paypalkonto och klicka på Sekretesspolicy eller läsa mer här.