Glad Påsk med goda viner och festlig mat!

påskmeny2017Påsken står snart för dörren och vi på Tryffelsvinet har satt ihop en lättlagad men lyxigt god påskmeny med tillhörande viner. Vi inleder med den fräscha förrätten Sparris med lax och citron. Till den dricker vi en härlig Alsace-Riesling från Jules Muller, 2015 Riesling Réserve (nr 6622), för 102 kr. Denna Riesling kan du även dricka som aperitif eller till andra ägg- och skaldjursrätter på påskbordet. Ett annat vin som är perfekt till sparris, fisk och skaldjur är 2015 Sancerre Les Boucauds (nr 79908) för 177 kr från den duktiga Loire-producenten Claude Riffault.

Som huvudrätt satsar vi på Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök. Till denna härligt smakrika rätt dricker vi italienskt om vi är många till bords, nämligen 2012 Due Padri Rosso Piceno (nr 78960) från prisbelönta Velenosi i Marche. Vinet är gjort på 70% Montepulciano samt 30% Sangiovese och är ett riktigt bra vin för 112 kr. Vill du lyxa till det väljer du istället 2013 Châteauneuf-du-Pape från Domaine Roger Perrin (nr 79942) för 226 kr, som med sina sydfranska toner gifter sig perfekt med lammet.

Vi avslutar denna påskmåltid med en läcker Pavlova med lemoncurd, som med sina inslag av fräscha citrustoner och färska bär passar ypperligt tillsammans med det lätt mousserande 2016 Moscato d’Asti (nr 71103) för 139 kr från Josetta Saffirio i Piemonte. En värdig avslutning och precis så härligt som du förtjänar!

Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten och vinerna. Vinerna beställer du enkelt i Tryffelsvinets vinbutik eller via Systembolagets E-beställning.

Förrätt

Sparris med lax och citron
2015 Alsace-Riesling Resérve från Jules Muller
2015 Sancerre Les Boucauds från Claude Riffault

Huvudrätt

Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök
2012 Due Padri Rosso Piceno från Velenosi
2013 Châteauneuf-du-Pape från Domaine Roger Perrin

Dessert

Pavlova med lemoncurd
2016 Moscato d’Asti från Josetta Saffirio

Dela med dina vänner