Älgfärsbiffar

Receptkreatör:

algfarsbiffFå mycket smak på färsbiffarna med älgfärs och krämig ost. Servera med klassiska tillbehör – potatis, gräddsås och lingon förstås.

För: 4 personer

Ingredienser

500 g älgfärs
1 ägg
½ dl ströbröd
1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
150 g Castello® Blue
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® Svenskt Smör

Potatismos:

1 kg potatis
2 dl Arla® mjölk
25 g Arla® Svenskt Smör
1 tsk salt
1 krm peppar

Gräddsås:

½ msk viltfond
2 dl vatten
2 dl Arla® ekologisk vispgrädde
½ msk kinesisk soja
2 tsk majsstärkelse
1 dl rårörda lingon
½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:
Blanda ägg, ströbröd, grädde och ost i en bunke. Rör ner färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 2-3 min på varje sida.
Skala potatisen och skär i bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min i en kastrull. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt.
Koka upp fond, vatten och grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt soja och majsstärkelse utrört i lite vatten, låt koka ytterligare ca 3 min. Servera älgfärsbiffarna med potatismos, gräddsås och lingon. Strö över persilja.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly