Älgskavspanna med kantareller

Receptkreatör:

algskavEn mustig panna till middag med älgskav och kantareller. Du kan byta älgskav mot vilt- eller renskav – det blir lika gott!

För: 4 personer

Ingredienser
240 g älgskav
150 g färska kantareller
1 purjolök
Arla® Smör-&rapsolja
2 dl Kelda® matlagningsgrädde
1 msk lingonsylt
½ tsk torkad timjan
½ msk kött- och viltfond
½ msk majsstärkelse

Gör så här:
Stek älgskaven i smör- & rapsolja i en stekpanna tills den får färg. Ansa svampen och dela de stora i bitar. Strimla purjolöken. Rör ner svamp och purjolök och låt det fräsa med några min. Tillsätt grädden, sylten, timjan, fond och majsstärkelse, rör om och koka ca 2 min.

Serveringsförslag: Kokt potatis och sallad

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly