Baconlindad kycklingfilé

Receptkreatör:

baconkycklingKycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.

För: 4 personer

Ingredienser:
4 kycklingbröstfiléer
4 rosmarinkvistar
8 skivor bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
250 g cocktailtomater
1 knippe salladslök

Kryddsmör:
100 g Arla® Svenskt Smör

rivet skal av 1 citron
½ tsk svartpeppar

Gör så här:
Börja med kryddsmöret. Bryn smöret, låt kallna så att smöret stelnar. Tillsätt citronskal och peppar, rör ihop och spritsa smörtoppar. Kan förberedas och förvaras i frysen.
Sätt ugnen på 150°.
Lägg en kvist rosmarin på varje kycklingfilé, salta och peppra. Linda in kycklingfiléerna i 2 skivor bacon.
Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med tomaterna och salladslöken.
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kryddsmöret och t ex ugnspotatis.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly