Biffgryta med chili och choklad

Receptkreatör:

biffgrytaEn mustig biffgryta i mexikansk stil med chili och mörk choklad som smaksättare. Satsa på choklad av god kvalitet men tillsätt inte för mycket av det goda till grytan.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g ryggbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Arla® Svenskt Smör
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
ca 15 g mörk choklad minst 70 %
3 dl bulgur

Gör så här:
Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i kalvfond, vatten, soja, sambal oelek och crème fraiche. Låt koka ca 5 min.

Hacka chokladen och låt den smälta i såsen. Låt inte grytan koka mer.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly