Brasato al Barolo/Barbaresco

6 portioner

1 kg nötkött, gärna kalv

Marinad

1 flaska rött vin av nebbiolodruvan
0,5 kg morot
1 st selleri stjälk, stor
1 st gul lök, stor
1 st rosmarinkvist, färsk
3 st kryddnejlikor
2 st lagerblad
1 mejram, färsk
1 timjan, färsk
1 msk svartpepparkorn

Tillagning

Bind köttet och lägg det i marinaden med vin, hackade grönsaker, kryddor och örter. Marinaden ska täcka hela köttet. Marinera i minst 24 timmar.

Bryn köttet i smör på alla sidorna, och lägg det i kastrullen med marinaden och låt koka i ungefär 5 timmar. Ta sedan upp köttet och låt det vila i folie. Sila bort grönsakerna, och reducera spadet.

Rekommenderade tillbehör

Potatismos
Ångkokta morötter och sockerärtor

 

Dela med dina vänner
Print Friendly