Casserole med torsk och musslor

Receptkreatör:

casseroleBjud på det bästa från havet i en elegant gryta med klassiska smaker av vitt vin och syrad grädde.

För: 4 personer

Ingredienser
1 kg blåmusslor
1 gul lök
2 msk Arla® Svenskt Smör
5 dl vitt vin
12 stora räkor med skal
3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
1 kruka färsk basilika
400 g torskfilé
½ fänkål
½ purjolökar
50 g Arla® Svenskt Smör

Gör så här
Tvätta och rensa musslorna. Släng de som är skadade eller inte stänger sig när du knackar på dem.
Skala och finhacka halva löken. Fräs i smör-&rapsolja i en kastrull
Tillsätt musslorna, rör om och slå på vinet. Koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig Släng de som inte öppnat sig.

Ta upp musslorna och plocka dem ur skalen.
Häll grädden i kastrullen och låt koka ca 5 min.
Tillsätt basilikabladen mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.

Skär torsken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna.
Finstrimla fänkål, purjolök och resten av den gula löken. Fräs i en vid kastrull i smör tills de mjuknat.
Tillsätt torsken och vänd runt. Slå på basilikasåsen och låt sjuda ca 5 min.
Servera med musslorna och räkorna.
Garnera gärna med basilikablad och servera med t ex pressad potatis

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly