Ceasarsallad

Receptkreatör:

Klassisk Caesarsallad med kyckling, krispig romansallad, knaperstekt bacon, hyvlad parmesanost och frasiga brödkrutonger. Vänd ner salladen i en makalöst god dressing av färskpressad citronjuice, sardellfiléer och vitlök. Servera salladen med bröd.

Portioner: 4 portioner

 

 

Ingredienser:

Dressing
1/2 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
ca 3/4 dl neutral olja
1 krm salt

Sallad
kött från kycklingklubba
romansallad
knaperstekt bacon
hyvlad parmesanost
brödkrutonger eller vitlöksbröd

Gör så här:
Dressing. Mixa vitlöksklyfta, sardellfiléer, äggula, riven parmesanost och färskpressad citronjuice med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt.
Sallad. Blanda dressingen med kött från en kycklingklubba och romansallad i bitar. Toppa med knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost.
Strö över brödkrutonger eller servera salladen med vitlöksbröd.

För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten och laktos om lämpliga tillbehör används.

Dela med dina vänner
Print Friendly