Ceviche på räkor med gurkyoghurt

Receptkreatör:

rakcevichegurkyoghurtEn nordisk ceviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.

För: 4 personer

Ingredienser
200 g skalade räkor
½ dl Arla Köket® turkisk yoghurt
½ gurka
2 msk hackad färsk koriander

Marinad:
½ dl citronsaft
½ msk olivolja
½ tsk salt
½ hackad röd chili
1 tsk flytande honung

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg räkorna i marinaden, låt stå i kyl ca 1 tim. Ta upp räkorna och låt dem rinna av, men spara marinaden. Blanda marinaden med yoghurten.
Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurtmarinaden. Fördela gurksalladen i glas. Toppa med räkorna och strö över koriander.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly