Chokladfondant

Receptkreatör:

En riktig drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti. Chokladfondant går bra att förbereda och förvara i kyl tills den ska gräddas. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

Antal portioner: 4

Ingredienser:
75 g mörk choklad
75 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
2 ägg
1 äggula
2 msk vetemjöl

Till servering:
2 dl Arla® vispgrädde

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet.
Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
Stjälp upp på assietter och servera dem varma med körsbärssylt och lättvispad grädde.

 

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly