Chokladkupol med lakrits- & hallon serveras med citronsockerkaka

Receptkreatör:

chokladkupolFör: 8 Personer

LAKRITS- & CHOKLADMOUSSE
400g mörk choklad (70%)
12 äggulor
100 ml vatten
250g socker
700 ml grädde
Lakritsextrakt

Gör så här:
1. Smält chokladen i mikron försiktigt
2. Koka socker och vatten till 120 grader
3. Vispa äggulan fluffig och häll försiktigt ner sockerlagen, vispa tills den är ljummen
4. Vänd ner chokladen i sabayonen (äggsmeten ovan)
5. Vispa grädden till ”soft peaks” och vänd ner i chokladmassan
6. Smaka av med lakritsextrakt
7. Markera i sprits och kyl

HALLONBRULÉE
7dl grädde
3dl hallonpuré
80g socker
12 äggulor

Gör så här:
1. Koka upp grädden
2. Blanda ner hallonpurén
3. Vispa socker och äggulor
4. Vispa ner grädd- och hallonblandningen
5. Fyll upp pyramid-silipattformarna till hälften
6. Baka i vattenbad i 98 grader i ca 25 min
7. Frys

CITRONSOCKERKAKA
6 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Zest och juice från 2 citroner
1 msk gul karamellfärg

Gör så här:
1. Vispa socker och ägg fluffigt
2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i ägg/socker smeten
3. Vänd ner mjölken, citronzest & juice
4. Markera i sifon med 2 patroner
5. ”spritsa” ner i pappmuggar till halvfullt, plasta och mikra i ca 30 sek

CHOKLADKUPOL
200g mörk choklad

Gör så här:
1. Smält chokladen och pensla i silipattkupoler, kyl och pensla igen
2. Lyft försiktigt ut kupolen
3. Spritsa i mousse, pressa i en hallonbrulée i mitten
4. Servera med ett pulver på mixad mörk choklad och lakritsal, färska hallon samt grov riven sockerkaka

Om receptkreatören

Landvetter Airport Hotel är ett 4 stjärnigt hotell precis vid Landvetter Flygplats. Vi har höga ambitioner i den nyrenoverade restaurangen med inriktning på närproducerade råvaror. Vi har en spansk Josper kolgrill som ger en härlig grillsmak till många av våra rätter. Målsättningen är att kunna erbjuda våra gäster vällagad mat med fantastiska råvaror i fokus. En vinupplevelse utöver det vanliga. Allt serverat i en avslappnad och hemtrevlig miljö. I vår strävan att ge våra gäster bra vinupplevelser har vi en unik prissättningspolicy. Vi lägger endast på 295: - på inköpspriset oavsett hur dyrt eller ovanligt vinet är. Detta innebär att du som gäst kan beställa viner, som är svåra att få tag på, till nästintill inköpspris. Ska ni ut och resa och känner för att slippa stressen på morgonen? Bo en natt innan avfärd hos oss och slappna av i restaurangen kvällen innan och vakna sedan upp utvilade till vår underbara frukostbuffé som startar redan 04:30. Incheckningsterminalerna ligger endast en 5 minuters promenad bort. Uppge bokningskoden ”TRYFFELSVINET” så erbjuder vi ett dubbelrum för 995: -/natt (erbjudandet gäller när tillgänglighet finns fredag- lördag, lördag- söndag och söndag- måndag) » Besök Landvetter Airport Hotel
Dela med dina vänner
Print Friendly