Chokladtryfflar med brynt smör

Receptkreatör:

Chokladtryfflar med brynt smör50 g smör
200 g mörk choklad
200 g vispgrädde
2 msk honung

Bryn smöret och vispa sakta i det så inget bränns i botten.
Ställ i kallt vattenbad så bryningen avstannar och smöret svalnar.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och honung
och slå det över chokladen. Låt stå ett par minuter. Rör sakta med
slickepott tills all chokladen är löst. Jobba i cirklar inifrån och ut
så det blir en helt slät emulsion. Arbeta därefter i det smöret
(inklusive de små bruna partiklarna i det). Rör tills smeten är helt
slät. Stavmixer är tacksamt här.
Låt stelna, helst i rumstemperatur. Tar cirka 12 timmar. Gräv upp bitar
med en sked. Pudra händerna med kakao och rulla tryfflarna till kulor.
Kan förvaras några dagar i burk i kylen. Serveras rumstempererade.

Johan Hedberg

Om receptkreatören

Johan Hedberg är före detta pr-konsult och marknadschef med en av Sveriges största matbloggar Matgeek.se. På Facebook är det över 20 000 personer som följer hans förehavanden i köket där mycket kretsar kring just smör. Idag arbetar han uteslutande med mat i alla dess former. » Besök Matgeek.se
Dela med dina vänner
Print Friendly