Crème d’huîtres au Champagne

Receptkreatör: ,

musselsoppa

(Ostron i champagne)

För: 2 personer

Ingredienser:
12 ostron
1 purjolök, den vita delen bara
1 schalottenlök
2 msk smör
25 cl champagne
25 cl vatten
3 msk crème fraiche
¼ citron
salt och peppar, nymalen

Gör så här:
1. Öppna ostronen och ta bort dem från deras skal. Behåll saften och filtrera den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan. Förvara ostronen i kylskåpet.

2. Skaladen vita delen av purjolöken och skiva den tunt.

3. Skala och finhacka schalottenlök.

4. Smält en msk smör i en kastrull och när det börjar skumma tillsätt då purjolök och schalottenlök och låt mjukna i 2-3 minuter på låg värme, utan att de tar färg.

5. Häll i champagnen och vattnet och låt koka upp. Sjud i ca 10 minuter.

6. Lägg sedan till 2 msk crème fraîche och rör tills blandningen har kokat upp. Vid kokpunkten, tillsätt saften från ostronen. Om behov, tillsätt salt och peppar.

7. Häll den varma grädden i en mixerskål. Häll i ett par droppar citronsaft och en matsked kallt smör klippt i små tärningar. Blandas tills en jämn kräm.

8. Dela upp de råa ostronen i enskilda soppskålar, eller i en förvärmd soppskål. Häll den varma grädden över för att skålla ostronen. Servera genast.

Dela med dina vänner
Print Friendly