Entrecôte med medelhavsgrönsaker

Receptkreatör:

entrecotemedelhavMarinerad entrecôte som grillas eller steks i kombination med en ljuvlig getostkräm och härliga grönsaker. En smidig bjudrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g entrecôte

Marinad:
rivet skal och saft av 1 citron
2 tsk hackad färsk timjan
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl olivolja

Getostkräm:
50 g getost
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 tsk torkad rosmarin
1 krm salt
½ tsk honung
4 tomater
1 rödlök
1 paprika
1 zucchini
1 aubergine

Dressing:
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 krm chilipulver
1 kruka färsk basilika

Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera köttet i hälften av marinaden 20 min. Mosa eller riv osten och rör ihop getostkrämen. Låt stå i kyl till serveringen.

Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna på mitten. Skala och skär rödlöken i 0,5 cm tjocka ringar. Dela paprikan i 4 bitar. Skala zucchini och aubergine och dela dem i grova bitar. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda vinäger, olivolja, torkad chili, flingsalt och peppar och ringla över. Riv basilikan och strö över grönsakerna. Grilla eller stek biffarna 1-2 min på varje sida. Pensla dem med resten av marinaden. Servera med grönsaker och crème fraiche.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly