Fiskgryta med fänkål och chili

Receptkreatör:

fiskgrytafankalchiliSnabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!

För: 4 personer

Ingredienser
400 g koljafiléer, eller torskfilé
1 gul lök
300 g fänkål
Arla® Svenskt Smör
400 g konserverade körsbärstomater
2 dl Arla® vispgrädde
1 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
1 tärning fiskbuljong
2 lagerblad
½ tsk salt
½ msk färsk chili
2 msk strimlad färsk basilika
750 g potatis

Gör så här:
Skala och koka potatisen. Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en gryta. Tillsätt fisk och övriga ingredienser. Koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min. Servera grytan med kokt potatis.

Serveringsförslag:
Servera med kokt potatis.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly