Fiskgryta med saffran

Receptkreatör:

FiskgrytaSaffranLjuvligt doftande fiskgryta med potatis och grönsaker blir allt-i-ett-middag för hela familjen.

För: 4 personer

Ingredienser
400 g laxfilé
1 purjolök
500 g fast potatis
1 pkt saffran à 0,5 g
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
5 dl Arla Köket® gräddmjölk
2 msk skaldjursfond
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ask cocktailtomater à 250 g

Gör så här:
Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda skivor. Skala och skiva potatisen. Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja. Häll på gräddmjölk och fond. Låt sjuda ca 10 min. Skär laxen i 3×3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar. Toppa med delade tomater.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly