Fredagsbiff av högrev

Receptkreatör:

rosvallhogrev2För: 4 personer

Ingredienser:
Grillad högrev
800 gram högrev
0,5 dl köttfond
1 burk öl (ca 33 cl)
1 dl barbecuesås (jag använde mig av ICAs chipotlesås, det ger köttet lite rökt smak MUMS!)
2 vitlöksklyftor i bitar
1 lagerblad
1 gul lök i bitar
salt
peppar

Gör så här:
Börja morgonen med att koka köttet i sin lag i ungefär 1 timme. Låt det svalna och ställ det sedan i kylskåpet i några timmar, tills det är dags för grillning. Torka av köttet lite grann och släng sedan ditt kokta, marinerade kött på grillen och grilla det runtom tills det är helt genomvarmt och har fin yta. Skär det i skivor servera det till potatissallad, coleslaw och bakad potatis eller ugnsbakad färskpotatis med grillad paprika.

Om receptkreatören

En härligt glad tjej som älskar god mat och gärna i kombination med ett gott vin. Anette har skrivit en hel rad med spännande kokböcker och syns både i tidningar och på TV. Hon kallas för "husmorsan" och inte helt utan anledning. Här presenterar vi några av hennes smaskiga husmansfavoriter och självklart i kombination med goda, till maten passande viner.
Dela med dina vänner
Print Friendly