Gnocchi med viltköttfärssås

Receptkreatör:

gnocchiviltfarsFör: 4 personer

Ingredienser:
500 g gnocchi (potatispasta)
350 g viltköttfärs (eller blandfärs)
1 salsiccia (ca 150 g)
1 gul lök
15 soltorkade tomater
3 msk + 1 msk olivolja
1 dl rött vin
2 msk riven parmesan
salt och peppar

Gör så här:
1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i 1 dl ljummet vatten i 30 minuter.
2. Lägg därefter de soltorkade tomaterna med sitt vatten i en matberedare och mixa ihop till en puré.
3. Riv löken.
4. Smula sönder salsiccian i mindre bitar. Lättast är om man öppnar salsiccian, häller över 1 msk olja och fördelar med en gaffel (då blir det köttfärs).
5. Fräs viltköttfärsen och salsiccian. När den har fått färg, tillsätt den rivna löken.
6. När löken är genomskinlig, häll i vinet och låt ånga bort, det tar ca 2 minuter.
7. Häll de mosade soltorkade tomaterna i stekpannan, blanda med köttet och fortsätt tillaga i ca 5 minuter. Smaka
av med salt och peppar.
8. Koka gnocchin enligt anvisningar och blanda med köttfärssåsen. Servera med nyriven parmesan.

Om receptkreatören

Jag som står bakom Al Dente heter Samantha Santambrogio–Öberg och är född och uppvuxen i Milano. När jag flyttade till Sverige ville jag bli hemmafru, och det blev jag också. Men för att sätta krydda på tillvaron började jag hålla matlagningskurser som fritidssysselsättning. Numera är det mitt jobb och jag älskar det! Varje kväll träffar jag trevliga människor och tillsammans lagar vi mat. Stämningen i köket är lagom högljudd och familjär. Precis som hemma i Italien. I våras gav jag ut min första kokbok och jag är även ansvarig utgivare för matmagasinet Al Dente, den enda tidningen i Sverige som bara skriver om italiensk mat och vin. I Al Dente hittar man gedigna basrecept, festmåltider, söta desserter och massa av pasta.
Dela med dina vänner
Print Friendly