Gratinerade ostron med pecorino

Receptkreatör:

För 4 personer

Ingredienser:

8 st ostron
100 gram pecorino, riven
50 gram osaltat smör, rumstempererat
1 klyfta(or) vitlök
0,5 krm chilipulver, en nypa
persilja, grovhackad
tabasco, valfri het sås, med lite bett i!

Gör så här:

Öppna ostronen, låt spadet ligga kvar. Peta bort eventuella skalrester från kanterna. Riv pecorino-osten på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ihop smöret med en pressad vitlöksklyfta. Klicka på en teskedsstor smörklick på varje ostron. Strö över ost. Lägg ostronen i varm grillpanna på spisen och öka på värmen ordentligt. På sommaren läggs de med fördel på en glödhet utegrill. När ostronvätskan har börjat bubbla är de klara för en omgång med brännaren. Osten ska bubbla. Strö över med chilipulver och bladpersilja. Ät och njut!

Dela med dina vänner
Print Friendly