Grillad högrev med sallad på rostad blomkål, potatis och sockerärter

Receptkreatör:

hogrevFör: 4 personer

Ingredienser
1 kg högrev
2 morötter
½ gul lök
2 lagerblad

Glaze
1 msk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk honung
2 msk rapsolja
2 msk soja
1 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
salt och peppar

Blomkåls- och potatissallad
400 g potatis
ca 5 dl blomkålsbuketter
smör
2 dl sockerärter, skurna i bitar
salt och peppar

Syrad lök
2 schalottenlökar
1 msk äppelcidervinäger
salt

Parmesansås
2 dl parmesan, riven
1 dl crème fraiche
3 msk gräslök, skuren i bitar
salt och peppar

Täck högreven med vatten, koka upp och skumma av. Tillsätt morötter och lök i bitar samt lagerbladen. Sjud i 3 timmar. Packa in högreven i ett foliepaket och låt ligga under press över natten.

Glaze:
Blanda ihop samtliga ingredienser.

Blomkåls- och potatissallad:
Koka potatisen. Skär ner blomkålen i mindre buketter. Smält smöret i en panna och rosta blomkålen tills den får färg, sänk sedan värmen och låt blomkålen mjukna. Skär sockerärterna, dela potatisarna och blanda med blomkålen. Smaka upp med salt och peppar.

Syrad lök:
Skär lökarna tunt. Låt dem ligga och dra i vinägern, gärna ett par timmar. Salta.

Parmesansås:
Skär gräslöken fint och blanda ihop med parmesan och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Servering:
Pensla högreven med glazen och lägg köttet på grillen. Fortsätt att pensla under tiden som högreven grillas tills den får lagom serveringstemperatur. Skär i skivor och servera med blomkåls- och potatissalladen, den syrade löken samt parmesansåsen.
Dekorera med gräslök.

Om receptkreatören

Mat & Vänner är tidningen för dig som älskar mat, vin, resor och matlagning. De gastronomiska höjdpunkterna möter den enklare vardagsmatlagningen. Reportagen är om och med kockar, vinmakare, de bästa prylarna, matlagningstips, vintips och inspirerande mathantverkare. Följ med på en resa i maten och vinets tecken och låt Mat & Vänner bli er självklara följeslagare i köket. Här hittar du flera recept från tidningen Mat & Vänner. För att din matupplevelse ska bli ännu större har vi lagt med ett vintips till varje recept. Smaklig spis!
Dela med dina vänner
Print Friendly