Grillad tonfisk med noriwrap

Receptkreatör:

tonfisknoriwrapVacker finger food med asiatiska smaker. Sjögräsnudlarna kan ersättas med kokta risnudlar.

Receptet gäller för 20 st

Ingredienser
Grillad tonfisk:

400 g tonfisk
Arla® Smör&rapsolja spray
2 dl sesamfrön

Noriwrap:
10 noriark
1 morot
1 palsternacka
50 g sockerärter
150 g kokta sjögräsnudlar
½ dl vinäger
½ dl sweet chilisås
1½ msk vatten
2 tsk sesamolja
½ dl hackade cashewnötter
1 dl hackad färsk koriander

Ingefärs- och chilidip:
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk riven ingefära
½ hackad röd chili
½ tsk salt

Gör så här:
Dela tonfisken i stavar, ca 2 cm breda. Spraya fisken runt om med smör&rapsolja. Rulla fisken i sesamfrön. Grilla fisken så den får färg runt om, ca 3 min. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, ställ kallt. Skala och strimla grönsakerna. Strimla sockerärterna. Blanda med nudlarna. Rör ihop vinäger, sweet chili, vatten och olja till en dressing och vänd ner i salladen. Vänd ner nötter och koriander i salladen. Skär tonfisken i tunna skivor. Dela noriarken i 2 delar på diagonalen. Forma varje ark till en strut, fyll med sallad och toppa med ca 2 skivor tonfisk. Servera med dipsåsen.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly