Grillade vegetariska bönbiffar med matig quinoasallad

Receptkreatör:

För: 4 personer
Grillad vegetariska bönbiffar med matig quinoasallad

Quinoasallad:
2 dl quinoa
1 dl mandel
8 bitars soltorkad tomater i olja
2 salladslökar
40 g rucola
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja (eller oljan från soltorkade tomaterna)
salt, peppar

Vegetariska bönbiffar:
1 tetra kidneybönor
2 tetror kikärtor
1 salladslök
2 ägg
1-2 msk majsstärkelse
några kvistar färsk timjan
salt, peppar, lökpulver, vitlökpulver

Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Rosta mandel i en stekpanna med en skvätt olja och lite salt. Låt mandeln svalna och grovhacka den sedan. Strimla soltorkade tomater och salladslök. Blanda med quinoa, mandel och rucola. Smaka av med balsamvinäger, olivolja och kryddor.
Skölj kidneybönor och kikärtor och mosa dem i en skål med en potatismosare. Skiva salladslök och blanda med bönorna. Rör i ägg, majsstärkelse, repad färsk timjan och kryddor. Tänd grillen och låt elden lägga sig. Ställ en grillpanna eller lägg ett grillnät på grillgallret och klicka på bönor till lagom stora biffar och forma till kanten på biffarna. Gör du biffarna på grillnätet får du vara försiktig när du lägger  på dem så att de inte går sönder. Grilla på båda sidorna tills de är genomstekta.

Dela med dina vänner
Print Friendly