Sökresultat

Vi hittade 164 st träffar på ordet "kyckling"

Välj sektion

bio
kommer snart
nyhet
kommer snart
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
nyhet
årgång slut
limited
nyhet
limited
årgång slut
årgång slut
årgång slut
bio
nyhet
nyhet
bio
årgång slut
bio
eko
tillfälligt slut
tillfälligt slut
limited
limited
årgång slut
årgång slut
nyhet
95poäng
årgång slut
årgång slut

Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling

En storfavorit som alltid går hem - klassisk italiensk risotto; här i en spännande tolkning med jordärtskockor och utsökt örtstekt kycklingbröstfilé. En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det, sköter sig kycklingen själv i ugnen.

Läs mer

Pankostekt kyckling med citron

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

Läs mer

Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.

Läs mer

Kycklingsallad med ägg och ost

En smakrik sallad som går snabbt att göra med färdiggrillad kyckling. Hittar du inte frysta sojabönor går det bra med frysta ärtor eller färska sockerärtor istället.

Läs mer

Sallad med kyckling, mango och örtquinoa

Den chiliheta kycklingen passar utmärkt ihop med osten och den söta mangon.

Läs mer

Grillad kyckling al limone

En riktigt god grillad kyckling! Utbankad filé - både godare och snabbare.

Läs mer

Grillad kyckling med vattenkrassesallad

Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör - ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!

Läs mer

Kycklingklubbor med kikärtssallad

Grillade kycklingklubbor är uppskattat av alla åldrar och passar också bra som plockmat.

Läs mer

Kyckling i pitabröd med coleslaw på primörer

En krispig och krämig coleslaw är ett fräscht och gott tillbehör till såväl kött som fisk. Perfekt till hamburgare och kryddiga korvar också.

Läs mer

Kycklingburgare med rökt paprika och tomat

Kycklingburgare på grillad kycklingfilé mellan skivor av härligt surdegsbröd. Med smaksatt crème fraiche som dressing blir dessa kycklingburgare till riktig snabbmat när den är som bäst!

Läs mer

Ramen med kyckling

Ramen är en populär japansk soppa med tuggiga nudlar, mustig buljong och en rad olika toppings. Det är viktigt att bygga upp ramen på rätt sätt. Som smaksättning görs en tare. Den ska ligga i botten av en djup skål. Häll på het buljong, nykokta nudlar och dina toppings. Servera direkt och slurpa i dig din rykande heta ramen.

Läs mer

Kycklinggratäng

Detta är en riktigt krämig och smakrik kycklinggratäng. Purjolök och champinjoner samsas med potatisgnocchi i denna festliga kycklinggratäng smaksatt med dijonsenap, dragon och cheddarost. Servera gärna med en frisk tomatsallad och späda fina salladsblad. Lika gott till vardag som till fest!

Läs mer

Kycklingklubbor i ugn

Mat på plåt som sköter sig själv i ugen är både gott och väldigt enkelt att få till. Dessa kycklingklubbor i ugn blir riktigt smakrika och saftiga då de är panerade med kryddig panko. Detta blir underbart gott serverat med rostad vitlökssås och potatis.

Läs mer

Kyckling i ugn med rotfrukter och salvia

En smakrik och lättlagad kycklingrätt där allt tillagas i samma form. Lika god till vardag som helg.

Läs mer

Kycklinglår i ugn

Denna enkla rätt med saftiga kycklinglår som tillagas i ugnen är sagolikt god. Såsen kokas i samma panna som kycklingen steks. Sedan hälls såsen, som består av soltorkade tomater, parmesan, chili flakes och grädde över kycklingen i formen och lagas klar i ugnen.

Läs mer

Kycklingpasta med spenat och parmesan

Viva Italia med den här snabblagade och smakrika kycklingpastan. Riv gärna över parmesan före servering för extra mycket italienkänsla!

Läs mer

Kyckling Kiev med syrlig kålrabbisallad

Att fylla kycklingfilé med smör gör den saftig och smakrik. Detta är en klassisk rätt från Ukraina. Servera den gärna med ugnsrostad potatis och en god sallad.

Läs mer

Enchiladas med kycklingröra

Enchiladas liksom tacos tillhör det mexikanska köket. Enchiladas är gratinerade rullar av tortillabröd, ofta fyllda med kött eller kyckling. Välj din favorit!

Läs mer

Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto

Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!

Läs mer

Dumplings med kyckling

Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som gärna dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker eller gör själv efter vårt recept.

Läs mer

Kycklinggryta med chorizo

Kyckling, smakrik korv och bönor i en robust och kryddig gryta som är lika god som den är lättlagad. Comfort food i ordets rätta bemärkelse.

Läs mer

Kyckling i ugn med sparris och rostad vitlökskräm

Lättlagad och populär ”allt-på-en-plåt” middag med ljuvlig vitlökskräm. Istället för broccoli kan du ta blomkål eller små körsbärstomater eller dubbla mängden sparris.

Läs mer

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.

Läs mer

Snabb och mustig kycklinggryta

Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt.

Läs mer

Kycklingröra med curry

En matig sallad med en smakrik röra gjord på söt mango chutney och curry.

Läs mer

Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.

Läs mer

Lazy dinner – kyckling i ugn med grönsaker

Familjemiddag med allt på en plåt som kan förberedas i god tid innan det är dags att äta.

Läs mer

Timjankyckling med fransk senap

Kycklingfilé i en lättlagad sås med välbekant smakkombination av fransk senap och timjan.

Läs mer

Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Supergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.

Läs mer

Helstekt kyckling med örter

Örter och citron under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen!

Läs mer

Rosmarinkyckling med bacon

Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.

Läs mer

Crostini med kycklinglevermousse

Kycklinglevermousse är lyxigt god men enkel att göra. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till exklusiv ank- eller gåslevermousse. En klick på crositini bli ett perfekt tilltugg.

Läs mer

Rostad kyckling med dragonsås

Hel kyckling som får smak av dragon och vitlök. Servera med en krämig sås.

Läs mer

Baconlindad kycklingfilé

Kycklingfilé lindad i bacon med smak av rosmarin och aromatiskt kryddsmör. Den här festliga rätten passar bra både som vardagsmat och till kalas.

Läs mer

Italiensk kycklingpasta

Viva Italia med den här snabblagade och smakrika kycklingpastan. Riv gärna över parmesan före servering för extra mycket italienkänsla!

Läs mer

Kyckling Italiano

Kyckling med smak av Italien där balsamvinäger är hemligheten bakom den ljuvliga såsen.

Läs mer

Mormors kyckling

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

Läs mer

Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

Kycklinglårfilé är mörare och saftigare än bröstfilén och går dessutom snabbare att laga. Här får den sällskap av en krämig gräddsås med franska fläktar från dijonsenap.

Läs mer

Citronkyckling med oliver

Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.

Läs mer

Kycklingrullader

Ge kycklingen mycket smak med färskost, lufttorkad skinka och mjuka äpplen. Syrad grädde ger också såsen det lilla extra – perfekt för fredagsmys, söndagmiddag eller mitt i veckan-lyx!

Läs mer

Kycklingpaj

Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt crème fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!

Läs mer

Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.

Läs mer

Hasselbackspumpa

Pumpan får ett frasigt yttre när den steks på hasselbacksvis med örter och rikligt med smör. En underbar vegetarisk rätt, eller som ett tillbehör till kyckling eller lammfärsbiffar. Denna hasselbackspumpa har vi toppat med brynt smör, rostade hasselnötter, granatäpple och krämig och vitost.

Läs mer

Fransk löksoppa

Klassisk soppa från Frankrike som toppas och gratineras med baguetteskivor och riven Gruyère. Den här löksoppan innehåller också rökt sidfläsk eller bacon. Värmande, enkelt och så fantastiskt gott!

Läs mer

Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök

Ramen är en populär japansk nudelsoppa med smakrik buljong. Det brynta smöret med mörkrostad vitlök förhöjer smaken ytterligare. Du kan välja att servera den med kyckling, tofu eller räkor.

Läs mer

Grillad biffsallad

Den här salladen går lika bra att göra på rester av grillat kött eller kyckling, skiva tunt och häll på den goda dressingen – klart!

Läs mer

Potatisgnocchi med gräddgrillad mangold

När mangold penslas med grädde och grillas över öppen eld förvandlas den till en smakexplosion med massa djup i smaken som kan liknas med finaste köttbit. När grillen ändå är tänd kan man passa på att grilla morgondagens kyckling till en sallad, lite bröd till middagen eller frukt till glassdesserten.

Läs mer

Yoghurtsås med koriander

Fräsch och frisk yoghurtsås med smak av koriander och lime, som passar fint till fisk, kyckling, fläskkött eller grillspett med asiatiska influenser.

Läs mer

Klassisk Caesarsallad

Recept på klassisk caesarsallad med krämig dressing. Den här fräscha salladen passar de flesta tillfällen och är alltid lika uppskattad! Här med lagrad svensk hårdost istället för parmesan. Toppa caesarsalladen med nystekta krutonger och tärnad ost - servera direkt.

Läs mer

Kreolsk jambalaya med musslor och chorizo

En festlig risrätt med rötter i kreol-köket från de amerikanska sydstaterna. Servera gärna med ett nybakat bröd och den svalkande vitlöksyoghurten.

Läs mer

Pad thai med räkor och koriander

Underbart gott recept på Pad Thai - släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla. Variera chilistyrkan efter tycke och smak och toppa med jordnötter, koriander och chiliflakes innan servering.

Läs mer

Stekt biff med ugnsbakade betor, kryddig krassekräm och rostad vitlökssky

Nyårets kanske godaste huvudrätt signerad Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo. Tänk family style dinner och laga även upp den vegetariska huvudrätten. Servera sedan komponenterna var för sig så får alla runt bordet ta för sig och smaka av allt.

Läs mer

Coq au vin

Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.

Läs mer

Tryffelpasta med Gruyère

En lyxig tryffelpasta med få ingredienser. Servera gärna denna gräddiga tryffelpasta med smörstekt svamp, kyckling eller oxfilé. Denna tryffelpasta ska avnjutas alldeles nylagad och pastan ska vara al dente.

Läs mer

Kantarellsås som passar till det mesta

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.

Läs mer

Nudelsallad med chili och spenat

Lättlagad nudelsallad med gurka och babyspenat i en härlig blandning av asiatiska smaker och med lite sting av chili. Gott tillbehör till kött eller kyckling.

Läs mer

Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter

Smakrik rätt som passar bra på buffébordet eller till grillat – kyckling, fisk eller kött. Skivor av aubergine grillas och toppas sedan med söta russin och örter.

Läs mer

Paella

Spansk paella - färgstark och festlig - med saffran, räkor och avorioris. Tillaga och servera den gärna i en stor wok.

Läs mer

Onlineprovning Beaujolais och Mommessin

Tryffelsvinets tjugofemte onlineprovning där vi tillsammans provar tre spännande viner från Mommessin i Beaujolais och lär oss mer om regionen.

Läs mer

Onlineprovning med tema rosévin

Tryffelsvinets tjugofjärde onlineprovning där vi tillsammans provar tre spännande roséviner från olika delar av Europa.

Läs mer

Onlineprovning med tema Jura och Domaine Maire

Tryffelsvinets tjugotredje onlineprovning där vi tillsammans provar två spännande viner från Domaine Maire i Jura och djupdyker i regionens hemligheter.

Läs mer

Onlineprovning Bourgogne Rouge

Tryffelsvinets tjugoförsta onlineprovning där vi tillsammans provar tre spännande viner med appellationen Bourgogne Rouge och berättar allt värt att veta om dess viner!

Läs mer

Onlineprovning: Rosé

Tryffelsvinets sjuttonde onlineprovning där vi provar tre roséviner och berättar allt om de rosa vinernas hemlighet.

Läs mer

Tryffelsvinets ultimata grillguide del 3

Kyckling och fläsk. Lagom till att grillsäsongen sätter igång kommer Tryffelsvinets ultimata grillguide – vi kompletterar givetvis med de bästa vintipsen.

Läs mer

Tryffelsvinets ultimata grillguide del 2

Fisk och vegetariskt. Lagom till att grillsäsongen sätter igång kommer Tryffelsvinets ultimata grillguide – vi kompletterar givetvis med de bästa vintipsen.

Läs mer

Tryffelsvinets ultimata grillguide del 1

Nötkött. Lagom till att grillsäsongen sätter igång kommer Tryffelsvinets ultimata grillguide – vi kompletterar givetvis med de bästa vintipsen.

Läs mer

Aligoté – Bourgognes doldisdruva

Vit Bourgogne är i princip synonymt med chardonnay - men det är långt ifrån sanningen. Få känner till druvan aligoté - men det är en druva som på senare år fått ett stort uppsving i popularitet. När den är som bäst kan den till och med överglänsa chardonnay - särskilt när den vuxit på branta kullar med mager jordmån. Och det bästa? Den kostar bara en spottstyver av chardonnay från samma område!

Läs mer

Vinerna du alltid ska ha hemma

Tryffelsvinets Anna Rönngren har spenderat de senaste 10 åren i olika vinkällare (bland annat på Restaurang Frantzén) och vet hur man bygger upp en bra vinlista. Här delar hon med sig av tipsen för hur du kan börja bygga upp ett långsiktigt vininnehav.

Läs mer