Grillade kycklinglår med chiliyoghurt och meloner

Receptkreatör:

kyckling-squareFör: 4 personer

600 g kycklinglår, urbenade
salt och peppar

Chiliolja
1 dl rapsolja
ca 2 cm röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver

Till servering
2–3 dl turkisk yoghurt
5–7 dl melon, i bitar
3 stora salladslökar
röd chilifrukt
koriander
salt och peppar

Chiliolja:
Skär chilin och vitlöken i skivor och koka upp dem tillsammans med oljan och paprikapulvret. Låt svalna. Slå upp på burk. Grilla kycklinglåren, salta och peppra.

Till servering:
Klicka ut yoghurten på ett stort fat. Ringla över chiliolja, ca 3 msk beroende på smak och hetta. Fördela kycklinglåren och melonbitarna. Strö över finskuren salladslök, lite extra chili samt rikligt med koriander. Avsluta med salt och peppar.

Om receptkreatören

Mat & Vänner är tidningen för dig som älskar mat, vin, resor och matlagning. De gastronomiska höjdpunkterna möter den enklare vardagsmatlagningen. Reportagen är om och med kockar, vinmakare, de bästa prylarna, matlagningstips, vintips och inspirerande mathantverkare. Följ med på en resa i maten och vinets tecken och låt Mat & Vänner bli er självklara följeslagare i köket. Här hittar du flera recept från tidningen Mat & Vänner. För att din matupplevelse ska bli ännu större har vi lagt med ett vintips till varje recept. Smaklig spis!
Dela med dina vänner
Print Friendly