Grillade lammracks med smörkokt lök

Receptkreatör:

grilladelammracksGrillade lammracks går snabbt att tillaga. Små lökar som kokas mjuka i smör och blandas med gröna bönor blir gott tillbehör till våra peppriga lammracks. Detta recept är framtaget av Christian Hellberg i samarbete med Arla.

För: 4 personer

Ingredienser
8 lammracks
½ tsk salt
1 tsk pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar
150 g grön böna
100 g Arla® Svenskt Smör Havssalt
8 steklökar
8 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk persilja
rivet skal av ½ citron

Gör så här:
Koka bönorna i lättsaltat vatten 1 min. Kyl dem snabbt i isvatten. Smält smöret i en kastrull. Skala lökarna och lägg ner dem i kastrullen. Låt lökarna sjuda i smöret tills de är mjuka, ca 20 min. Vänd ner persiljan och bönorna i smöret. Gnid in lammracksen med salt och pepparmix. Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida Servera lammracks med de smörkokta lökarna. Strö över citronskal.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly