Grönkålspaj

Receptkreatör:

gronkalspajGrönkålspaj med sprött pajskal och krispighet från flagad mandel passar lika bra på julbordet som till vinterlunch med en matig sallad.

För: 8 personer

Ingredienser
Pajdeg:
125 g Arla® Svenskt Smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g grönkål
½ dl mandelspån
2 dl Kvibille® cheddar riven
2 dl Arla® mjölk
3 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Hacka ihop smör och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Repa och tvätta grönkålen, koka den mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Pressa ut vätskan ur kålen och hacka den. Lägg kål, mandel och ost i pajskalet. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar. Häll smeten över kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly