Havets Wallenbergare med Skrei och räkor

Receptkreatör:

wallenbergFör: 4 personer

Ingredienser:
300 g Skrei, gärna stjärtbiten eller annan fisk t ex gös, lax, kolja och/eller gädda
100 g + 100 g skalade räkor
3 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
3 dl rivet vitt färskt bröd eller 2 dl ströbröd

Potatispuré
600 g potatis
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
50 g smör
salt och peppar

Tillbehör:
Skirat smör
Pepparrot
Sallad eller kokta ärtor

Wallenbergare:
Lägg fisken och 100 g av räkorna i mixer, salta lätt och häll i grädde lite åt gången tills du får en jämn smet. Tillsätt ägget och mixa luftigt. Låt stå en stund. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 eller 8 biffar (lättare att hålla ihop små biffar), vänd biffarna i det rivna brödet. Stek frasiga på ganska låg temperatur.

Potatispuré:
Koka potatisen, ånga av och pressa i potatispress. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.

Montering:
Lägg upp en puré på tallrikarna och lägg på wallenbergare. Häll över skirat smör och strö över färskriven pepparrot och räkor. Servera med en sallad eller kokta ärtor.

Om receptkreatören

Dela med dina vänner
Print Friendly