Havets Wallenbergare med Skrei och räkor
För: 4 personer
Ingredienser:
300 g Skrei, gärna stjärtbiten eller annan fisk t ex gös, lax, kolja och/eller gädda
100 g + 100 g skalade räkor
3 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
3 dl rivet vitt färskt bröd eller 2 dl ströbröd
Potatispuré
600 g potatis
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
50 g smör
salt och peppar
Tillbehör:
Skirat smör
Pepparrot
Sallad eller kokta ärtor
Wallenbergare:
Lägg fisken och 100 g av räkorna i mixer, salta lätt och häll i grädde lite åt gången tills du får en jämn smet. Tillsätt ägget och mixa luftigt. Låt stå en stund. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 eller 8 biffar (lättare att hålla ihop små biffar), vänd biffarna i det rivna brödet. Stek frasiga på ganska låg temperatur.
Potatispuré:
Koka potatisen, ånga av och pressa i potatispress. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
Montering:
Lägg upp en puré på tallrikarna och lägg på wallenbergare. Häll över skirat smör och strö över färskriven pepparrot och räkor. Servera med en sallad eller kokta ärtor.