Helgrillad laxfilé med karibiska kryddor

Receptkreatör:

full_helgrillad-laxfile-med-karibiska-kryddorDen här karibiska laxen måste du bara prova. Den blir saftig och underbart kryddig. Alla kommer att fråga dig efter receptet!

Antal portioner: 4

700 g Norsk Laxfilé, med skinn

0.5 msk pepparkorn, svarta
2 msk rostad lök
1 klyfta vitlök
1 msk timjan
1 msk torkad chili
1 msk kanel, malen
0.5 msk muskot, malen
1 msk farinsocker
1 msk flingsalt
1 msk kryddpeppar, hel

Sötpotatismos

3 sötpotatisar
4 klyftor vitlök
0.5 dl crème fraïche
3 dl rapsolja
1 lime
salt
peppar

Gör så här:

Täck potatis och vitlök med vatten. Salta och koka tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och låt ånga så att potatisen blir riktigt torr. Mixa potatis, vitlök och crème fraîche i en matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med pressad lime samt salt och peppar.

Stöt kryddpeppar, svartpeppar, rostad lök och vitlök i mortel. Blanda ner övriga ingredienser, förutom laxen. Skär snitt i laxen och gnid in med kryddblandningen. Grilla på skinnsidan i klotgrill ca 15 minuter. Servera med sötpotatismoset.

 

Dela med dina vänner
Print Friendly