Helstekt kyckling med örter

Receptkreatör:

helstektkycklingÖrter och citron under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen!

För: 4 personer

Ingredienser
1 hel kyckling
½ citron
½ dl färska örter t ex basilika,gräslök, persilja
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl Kelda® mellangrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Riv skalet och dela citronen i klyftor. Lossa skinnet vid bröstet på kycklingen och peta in hälften av citronskal och örter. Lägg citronklyftorna i kycklingen och knyt ihop benen.Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla med smör-&rapsolja blandat med soja. Salta och krydda med peppar, citronskal och örter. Stek i mitten av ugnen ca 45 min. Häll grädden i formen och fortsätt steka ca 40 min tills innertemperaturen är 82° intill lårbenet. Skär kycklingen i bitar.

Serveringsförslag:
Servera med såsen, ugnstekt potatis och rotfrukter.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly