Heta räkor med chili och vitlök

Receptkreatör:

Det här är en perfekt rätt att dela! Den ljuvliga kombinationen av chili och vitlök gör att man gärna vill servera direkt ut pannan för att kunna ”dippa upp” all den goda oljan med brödet.

Antal portioner: 4

Ingredienser

1 kg färska räkor med skal

4 dl olivolja

4 vitlöksklyftor

1 röd chili

2 krukor persilja

Gör så här:

Skala räkorna och finhacka chili och vitlök. Värm upp olivolja i gjutjärnspanna och lägg i en rosett persilja. När det börjar fräsa runt persiljan häller du i den hackade vitlöken och låter den fräsa i cirka en halv minut. Sedan har du i chilin och efter ytterligare en halv minut kan du klippa i resten av persiljan. Sist lägger du i räkorna som bara ska marineras av de goda smakerna, de ska därför vara i pannan i cirka en halv minut och sedan tar du av pannan från spisen för direkt servering. Servera med en riktigt god baguette och eventuellt en lime eller citronklyfta.

Dela med dina vänner
Print Friendly