Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Receptkreatör:

hogrevsburgarepadronesHärlig hamburgare på högrevsfärs med dressing som får smak av mögelost. Högrevsfärs är lite fetare än nötfärs och passar bra att grilla.

För: 4 personer

Högrevsburgare:
500 g högrevsfärs
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Bluecheesedressing:
150 g Castello® Blue
1 dl Arla® gräddfil
2 krm salt

Grillade padrones:
200 g padrones
salt

Tillbehör:
4 hamburgerbröd
1 skivad tomat
rostad lök
sallad

Gör så här:
Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare. Mosa osten till dressingen och blanda med gräddfilen .Smaka av med salt. Salta och peppra burgarna och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Lägg padrones på grillen och grilla dem runt om. Strö över salt. Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med dressing, tomat, lök och sallad. Servera padrones vid sidan om.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly