Höstgryta med svamp och äpple

Receptkreatör:

hostgryta,jpgMustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.

För: 4 personer

Ingredienser
500 g benfri högrev
1 gul lök
3 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tärning köttbuljong
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
½ msk kinesisk soja
3 dl vatten
200 g färska höstkantareller, eller annan färsk svamp
100 g rökt sidfläsk
2 äpplen
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
1 dl grovhackad färsk persilja
1 kg potatis

Gör så här:
Skär köttet i bitar ca 3×3 cm. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.

Skala, koka och pressa potatisen.

Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Koka upp grytan med crème fraiche. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja och rör ner i grytan. Låt koka några min. Strö över persilja och servera med pressad potatis.

Serveringsförslag:
Strö över persilja och servera med pressad potatis.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly