Inkokt lax

Receptkreatör:

_MG_8346För: 4 personer

Det här är en av mina absoluta favoriträtter, och det är dessutom riktig barndom för mig.Anette Rosvall

Ingredienser:
1–1 1/4 kg hel laxfilé (ca 4 cm tjock)
1 liter vatten
1 skivad gul lök
1 msk salt
1 lagerblad
4–5 vitpepparkorn
3–4 kryddpepparkorn
1 msk ättiksprit
2 msk vinäger
dillstjälkar

Gör så här:
Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt och häll på lagen. Sjud fisken i 200° i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta bort skinnet medan fisken är varm och låt den svalna i lagen. Häll av spadet och servera fisken ljummen eller helt kall med färskpotatis, citronklyftor och hollandaisesås eller dillmajonnäs.

ARweb300

Om receptkreatören

En härligt glad tjej som älskar god mat och gärna i kombination med ett gott vin. Anette har skrivit en hel rad med spännande kokböcker och syns både i tidningar och på TV. Hon kallas för "husmorsan" och inte helt utan anledning. Här presenterar vi några av hennes smaskiga husmansfavoriter och självklart i kombination med goda, till maten passande viner.
Dela med dina vänner
Print Friendly