Italiensk kycklingpasta

Receptkreatör:

kycklingpastaViva Italia med den här snabblagade och smakrika kycklingpastan. Riv gärna över parmesan före servering för extra mycket italienkänsla!

Portioner: 4 pers

Ingredienser

400 g kycklingbröstfilé
300 g tagliatelle
250 g fryst bladspenat
2 vitlöksklyftor
50 g soltorkade tomater
Arla® Svenskt Smör
Normalsaltat 82%
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl Kelda® mellangrädde

Gör så här:

  1. Börja med att koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat.
  3.  Skär kycklingen i små bitar och bryn den i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Tillsätt vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några min. Servera såsen med pastan.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly