Italienska biffar i medelhavssås

Receptkreatör:

medelhavsbiffarCara mia! Leta fram de soltorkade tomaterna och laga en krämig sås till färsbiffarna.

För: 4 personer

Ingredienser:
400 g köttfärs
1½ msk potatismjöl
1 dl Arla® mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rivet skal av ½ citron
5 soltorkade tomater i olja
2½ dl Kelda® mellangrädde
½ tsk torkad salvia
salt och peppar

Gör så här:
Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma jämnstora biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna och gör ren pannan. Hacka tomterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan, lägg i biffarna. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med salvia, salt och peppar.

Serveringsförslag:
Servera med pasta och sallad.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly