Janssons frestelse med lax

Receptkreatör:

janssonslaxJanssons frestelse med gravad lax istället för klassisk ansjovis är jättegott. Perfekt rätt året om när du har en bit gravlax över.

För: 8 personer

Ingredienser
2 kg potatis
2 purjolökar
200 g gravad lax
15 g Arla® Svenskt Smör
1 tsk salt
4 msk hackad färsk dill
2 msk ströbröd
2 dl Arla Köket® vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Grovhacka laxen. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre. Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kallna.

Tips:
Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly