Kålpudding

Receptkreatör:

kalpuddingKålpudding – en riktigt svensk klassiker! Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon. Passa på att göra lite extra och frys in.

För: 4 personer

Ingredienser
1 1/2 dl kokt vitt ris
800 g vitkål
25 g Arla® Svenskt Smör
2 msk sirap
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1 gul lök
1 msk Arla® Svenskt Smör
300 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
1 dl Arla® mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 200º.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar.
Ringla över sirap och salta, fräs lite till. Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt
koka tills vattnet kokat bort. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk. Lägg hälften av kålen i botten på en smord
ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 45
minuter.

Serveringsförslag:
Servera kålpuddingen med kokt potatis och rårörda lingon.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly