Kalvfrikadeller i tomatsås

Receptkreatör:

frikadellertomatsasFrikadeller är bullar som sjuds istället för att stekas. Att laga dem direkt i såsen sparar både tid och disk. Blanda med nykokt spagetti.

För: 4 personer

Ingredienser
400 g kalvfärs
1 ägg
200 g Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
300 g spaghetti
4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche
1 dl vatten
2 msk hackad färsk oregano

Gör så här:
Blanda färsen med ägg, hälften av osten, vitlök, salt och peppar. Rulla 45 små bullar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka upp pastasås med vatten under omrörning i en vid kastrull. Lägg ner bullarna i såsen och låt sjudapå svag värme ca 3 min. Blanda ner pastan i såsen. Strö över oregano och resten av osten.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly