Klassisk bolognese

Receptkreatör:

Gör en extra stor sats av allas vardagsfavorit, spagetti och köttfärssås, och frys in. Vill du variera smaken, prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs!

Antal portioner: 8 personer

Ingredienser:

800 g nötfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 stjälk blekselleri
25 g Arla® Svenskt Smör
1 tsk färsk oregano
½ dl tomatpuré
½ msk salt
1 tsk svartpeppar
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 dl Arla® mjölk

 

Gör så här:

Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök, vitlök, morot och blekselleri fint. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.
Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra.
Rör ner krossade tomater och mjölk, låt sjuda under lock ca 1 timme tills såsen är simmig.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly