Klassisk sommarkyckling

Receptkreatör:

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

Portioner: 4

Ingredienser:
500 g kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Arla® Svenskt Smör
2½ dl Arla Köket® vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
½ dl grovhackad färsk gräslök
¼ gurka
140 g bacon
750 g potatis, gärna färskpotatis

Gör så här
Börja med att tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med potatisen.

 

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly