Klassiskt Dillkött

Receptkreatör:

Klassiskt DillköttTill kokning av köttet
2 morötter
2 lagerblad
1 kg kalvkött t ex bog, rygg eller ben
3 tsk salt
8 vitpepparkorn
3-4 dillstjälkar
Sås:
2 dl grädde
2 msk vetemjöl + lite vatten
6 stycken kokta morötter
6 msk finhackad dill
4 msk ättikssprit (12%)
salt och vitpeppar
Till servering : kokt potatis

Gör så här, koka upp vatten i en rymlig kastrull. Skär och dela morötterna i bitar och lägg den i kastrullen tillsammans med alla andra ingredienser till köttkoket. Sjud i ca 1,5 till 2 timmar och skumma under tiden av de äggvitämnen som lägger sig på ytan. Lyft ur köttet oh låt det svalna. Sila av buljongen och koka ned den så att det bara är ca 3 dl kvar. Vispa ur mjölet med lite kallt vatten och rör ned det i buljongen. Smaka av med salt peppar och ättiksprit, jag gillar när det riktigt drar i kindtänderna av ättiksyran, men du kanske vill ha det på ett annat sätt. Så tillsätt ättikan lite i taget medan du smakar av. När du har fått såsen som du vill häller du ned grädden, lägger i köttet och morötter i bitar. Vänd till sist ned dillen och låt allt bli varmt. Servera med kokt potatis.

ARweb300

Om receptkreatören

En härligt glad tjej som älskar god mat och gärna i kombination med ett gott vin. Anette har skrivit en hel rad med spännande kokböcker och syns både i tidningar och på TV. Hon kallas för "husmorsan" och inte helt utan anledning. Här presenterar vi några av hennes smaskiga husmansfavoriter och självklart i kombination med goda, till maten passande viner.
Dela med dina vänner
Print Friendly