Kokt torsk med brynt smör

Receptkreatör:

kokttorskbryntsmorFärsk torsk är en delikatess. Köttet blir fastare och mer smakrikt om du lättrimmar fisken innan den tillagas.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g benfri torskrygg
2 msk salt
100 g Arla® Svenskt Smör
4 msk riven pepparrot
1 dl skivade rädisor

Gör så här:
Gnid in fisken med salt och låt den ligga ca 30 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Skölj fisken och låt den sjuda i vattnet på svag värme tills innertemperaturen är 50°, 6–8 min. Smält smöret och låt det bli ljusbrunt. Servera fisken med smöret, riven pepparrot, rädisor och kokt potatis.

Tips: Knaperstek gärna lite bacon som du strör ovanpå fisken.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly