Köttfärsspett med bearnaise

Receptkreatör:

kottfarsspettKöttfärsspett med lite dijon som ger sting. Servera spetten med bearnaisesås och en god potatisrätt eller sallad.

För: 4 personer

Ingredienser
500 g nötfärs
Arla® Smör-&rapsolja
1½ tsk salt
2 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 ägg
12 grillspett

Till servering:
2 dl Kelda® fransk bearnaisesås

Gör så här:
Blanda färsen med salt, peppar, dijonsenap och ägg till en jämn smet. Forma färsen på spetten och rulla dem jämna. Pensla med smör-&rapsolja och grilla eller stek dem runt om 3-4 min. Servera med béarnaisesås och t ex ugnsstekt potatis och grillade körsbärstomater.

Tips!
Ett enkelt sätt att få till fina spett är att forma färsen runt spetten och sedan rulla dem mot köksbänken.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly