Kryddkyckling med saffransris

Receptkreatör:

kryddkyckling_saffransrisFör: 4 personer

Ingredienser
4 kycklingfiléer

Marinad
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk olja, gärna olivolja
1/2 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk Sambal Oelek
matfett till stekning

Saffransris
4 portioner ris (se förpackning)
1/2 g saffran
1 tsk Dansukker Rörsocker Strö
salt


Gör så här:

1. Blanda lök, vitlök, salt, vitpeppar, olja, vatten, soja, rörsocker och sambal oelek till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och ställ sedan skålen i kylskåpet i 1/2-1 timme.

2. Bryn kycklingfiléerna i matfett. Häll på det som blivit över av marinaden tillsammans med ytterligare 1/2 dl vatten. Sjud under lock i 10 min.

Saffransris
Koka 4 portioner ris enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt salt, 1/2 g saffran och 1 tsk Rörsocker Strö i kokvattnet. Servera de nystekta kycklingfiléerna med saffransriset, citronklyftor och kokta gröna bönor.

Om receptkreatören

Socker passar bra i de flesta sorters matlagning. En liten nypa socker i grytan, dressingen eller marinaden rundar av aromen och lyfter fram smaken på dina råvaror. » Besök DanSukker
Dela med dina vänner
Print Friendly