Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

Receptkreatör:

Enkel bjudrätt med kycklingfilé serveras till en fantastiskt god sås på grädde, parmesan och timjan.

4 PORTIONER
4 kycklingbröstfiléer med skinn
2 tsk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar
1 msk neutral olja
1 msk smör
PARMESAN- OCH TIMJANSÅS
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
5 timjankvistar
1.5 msk kycklingfond
2 dl finriven parmesanost
salt
ROSTADE GRÖNSAKER
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt
200 g svartkål eller grönkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rostade grönsaker: Vänd runt i olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Vänd varsamt runt bitarna efter ca 20 min. Riv bitar av kålen från stjälken och lägg in bladen de sista 6 min av ugnstiden.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna i olja och smör tills skinnsidan fått färg och knaprig yta. Vänd och stek även undersidan till fin färg.
  4. Salta, peppra, sänk värmen och stek tills de nästan är genomstekta (innertemperatur 50°). Lyft kycklingen ur pannan. Fräs lök och vitlök glansigt i smör. Häll i vin och grädde och lägg i timjankvistar och fond.
  5. Låt småputtra några min. Tillsätt parmesan. Smaka av. Lägg tillbaka kycklingen och låt den stekas klart i såsen (gärna under lock), till en innertemperatur på 67°.
Dela med dina vänner
Print Friendly