Kyckling med citrongräs och nötter

Receptkreatör:

kycklingmcitrongrasAsiatisk kyckling i kokosmjölk kryddad med citrongräs, vitlök, fisksås och chili. Thaibasilikan kan bytas ut mot koriander.

För: 4 personer

Ingredienser
500 g kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
1 citrongräs
2 msk fisksås
1 purjolök
1 färsk röd chilipeppar
Arla® Smör-&rapsolja
2½ dl lätt kokosmjölk
1 dl strimlad thaibasilika
1 dl torrostade jordnötter

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset och dela på hälften. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thaibasilika. Servera grytan med kokt ris.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly