Kycklinggryta med smak av tomat och paprika

Receptkreatör:

kycklinggryta-squareFör: 4 personer

1 hel kyckling
3 msk olivolja
2 röda paprikor
2 gula eller orange paprikor
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
12 sardeller
2 burkar
körsbärstomater (à 400 g)
1 dl torrt vitt vin
2 msk rökt paprikapulver
salt och peppar

Till servering
1 dl kalamataoliver
4 salladslökar
bröd
4 port pasta eller ris

Stycka kycklingen grovt i lår, vingar och bröst; låren kan delas i knäleden och brösten kan halveras om man vill. Bryn kycklingen i olivolja.
Dela paprikor, rödlök och vitlök i grova bitar och tillsätt till grytan tillsammans med sardeller, körsbärstomater, vin och paprikapulver. Sjud i 30–40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strimla salladslökarna och strö dem tillsammans med oliverna över grytan innan servering.
Servera bröd samt pasta eller ris till grytan.

Om receptkreatören

Mat & Vänner är tidningen för dig som älskar mat, vin, resor och matlagning. De gastronomiska höjdpunkterna möter den enklare vardagsmatlagningen. Reportagen är om och med kockar, vinmakare, de bästa prylarna, matlagningstips, vintips och inspirerande mathantverkare. Följ med på en resa i maten och vinets tecken och låt Mat & Vänner bli er självklara följeslagare i köket. Här hittar du flera recept från tidningen Mat & Vänner. För att din matupplevelse ska bli ännu större har vi lagt med ett vintips till varje recept. Smaklig spis!
Dela med dina vänner
Print Friendly